UFF osallistuu suomalaiseen kiertotalouteen ottamalla käyttöön ESSI Kiertokassit

 

(Tampereella 3.5.2018)  U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf (UFF) on ottanut käyttöön ESSI Kiertokassit vaatemyymälöissään. UFF toimii ilmaston sekä globaalikehityksen hyväksi ja haluaa tarjota asiakkailleen ekologisen vaihtoehdon perinteisille kauppakasseille. ESSI on ensimmäinen suomalainen kiertotalouskassi, jonka valmistuksessa käytetään kuluttajilta erilliskerättyjä muovipakkauksia. ESSI on Tampereella valmistettu Avainlippu-tuote.

 

ESSI Kiertokassien valmistuksessa käytetään kuluttajilta erilliskerättyjä muovipakkauksia kiertotalousmallin mukaisesti. Suomessa kuluttajapakkauksissa saatetaan markkinoille vuosittain noin 70 000 tonnia muovia. Kun ihmiset lajittelevat käytetyt muovipakkauksensa ja vievät muovipakkausten erilliskeräyspisteisiin, voidaan niitä kierrättää uusien muovituotteiden kuten ESSI Kiertokassien raaka-aineeksi.

 

Kierrätysmuovin käyttö vähentää huomattavasti neitseellisten raaka-aineiden käyttöä ja kierrättämällä muovia voidaan myös vähentää merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjä. Ympäristön kannalta ESSI on erinomainen valinta kauppakassiksi.

 

– Amerplast on valmistanut kierrätysmuovikasseja Tampereella jo 90-luvulta lähtien. Vuonna 2016 alkaneen kuluttajamuovipakkausten erilliskeräyksen myötä pystyimme kehittämään kotitalouksilta peräisin olevasta ja Fortumin jalostamasta kierrätysmuovimateriaalista ESSI Kiertokassin. Tämä on konkreettinen esimerkki toimivasta kiertotaloudesta, kertoo Amerplastin myynti- ja tuotekehitysjohtaja Ari-Pekka Pietilä

 

– Kiertotalous on tulevaisuutta, sillä maapallon rajallisia resursseja on syytä käyttää viisaasti. UFF osallistuu kiertotalouteen ottamalla ESSIn valikoimiinsa. Perinteisten muovikassien käytön vähentäminen on askel kohti resurssien kestävää käyttöä, Pietilä jatkaa.

 

UFF perustettiin 30 vuotta sitten edistämään kestävää ilmasto- ja globaalikehitystä. Yhdistyksen koko olemassaolo perustuu resurssien viisaaseen käyttöön ja kiertotalouteen.

 

– ”Kestävän kehityksen tukeminen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentäminen ovat UFF:n toiminnan lähtökohtia ja keskeinen tekijä kaikissa valinnoissa”, tiivistää UFF:n toiminnanjohtaja Virve Groning. ”Siksi haluamme myös tarjota asiakkaillemme ekologisemman, kierrätysmateriaalista valmistetun ostoskassin vaihtoehtona. Aivan kuten jokainen uudelleen käytettäväksi kierrätetty vaate säästää luontoa hiilidioksidipäästöiltä ja torjunta-aineilta sekä vähentää vedenkulutusta, myös muovin jälleenkäytöllä syntyy säästöä. Uskomme, että vastuulliset yksityishenkilöt ja yritykset, jotka lahjoittavat vaatteita UFF:lle arvostavat sitä, että voimme vahvistaa kestävyyttä myös yhteistyökumppaniemme kautta ja avulla.” 
 

 

 

Lisätietoa:

Ari-Pekka Pietilä
Myynti- ja tuotekehitysjohtaja, Amerplast
010 214 2284
ari-pekka.pietila@amerplast.com

 

Maija Makkonen    
Tiedottaja / Viestinnän asiantuntija, UFF
050 541 7959
maija.makkonen@uff.fi

 

--

Amerplast
Ekologisten pakkausratkaisujen edelläkävijä Amerplast on perustettu vuonna 1952. Yritys on yksi Euroopan suurimmista flexopainajista ja pussien valmistajista tuottaen korkealuokkaisia joustomuovipakkauksia nopeasti liikkuville kuluttajamarkkinoille. AmerGreen-ohjelman avulla Amerplast uudistaa alaa ympäristön kannalta kestäväksi liiketoiminnaksi. Amerplast on kaupan kassien markkinajohtaja Suomessa ja yrityksen kassiratkaisut pohjautuvat kierrätysmateriaalien käyttöön kiertotalousmallin mukaisesti.

www.amerplast.com

 

UFF
U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf (UFF) on yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii ilmaston ja globaalikehityksen hyväksi. Toimintaamme kuuluu kotimaan ympäristöpalvelu, globaalikehitystyön tukeminen Afrikassa ja Intiassa sekä ympäristö- ja globaalikehityksestä tiedottaminen. Keräämme varoja käytettyjen vaatteiden myynnillä ja solmimalla rahoituskumppanuuksia globaalikehitystyöohjelmien hyväksi. Helsingin kaupungin Ilmastokumppanina teemme yhteistyötä ilmastopäästöjen vähentämiseksi.

www.uff.fi

 

Siirry osioon: