Kiertotalouskassien valikoima laajenee K-ryhmän ketjuliikkeiden kassoilla

 

(Tampereella 27.6.2018) K-ryhmä on laajentanut kiertotalousmuovista valmistettujen ESSI Kiertokassien valikoimaansa. Kuluttajilta erilliskerätyn pakkausjätteen hyödyntäminen kassien valmistuksessa on tutkitusti järkevää ympäristön kannalta ja tästä materiaalista valmistetut ESSI Kiertokassit ovat tulleet valikoimiin K-Citymarketeissa, K-Supermarketeissa ja K-marketeissa.

 

Tammikuussa 2017 lanseerattiin ensimmäinen suomalainen kiertotalouskassi, jonka valmistuksessa käytetään kuluttajien kierrättämiä muovipakkauksia. Pirkan ESSI Kiertokassi oli tällöin ensimmäisiä konkreettisia esimerkkejä kiertotalouskonseptilla valmistetuista kuluttajatuotteista Suomessa. Nyt konsepti otetaan laajemmin käyttöön K-ryhmässä. 

 

Alkuvuodesta 2018 Teknologian tutkimuskeskus VTT:n tekemä tutkimus osoittaa kiertotalousmuovikassin olevan ympäristöystävällinen valinta kaupan kassalla. Tutkimuksen mukaan kuluttajamuovipakkausten erilliskeräys ja tämän materiaalin prosessointi ja hyödyntäminen kierrätysmuovikassien valmistuksessa kiertotalousmallin mukaisesti pienentää kassin elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia entisestään. Kuluttajilla on kassin käyttäjinä tärkeä rooli kokonaisvaikutusten kannalta. Mitä useammin kassia käytetään, sitä pienempi on sen ympäristövaikutus. 

 

”K-kauppojen asiakkaat voivat osallistua kiertotalouden edistämiseen helposti päivittäisen ruokakaupassa asiointinsa yhteydessä. Kauppojemme yhteydessä on yli 170 Rinki-ekopistettä, joihin voi palauttaa kotitalouksien muovipakkauksia. Ekopisteisiin palautettua muovia käytetään muun muassa Pirkka ESSI Kiertokassien raaka-aineena”, sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske

 

”Kiertotalouskonsepti on vastuullinen tapa tehdä suomalaisia kierrätysmuovikasseja. ESSI Kiertokassi on konkreettinen esimerkki siitä, mihin suomalaisten lajittelemia ja kierrättämiä muovipakkauksia käytetään. Kodeissa tehtävä lajittelu on erittäin tärkeää, jotta muovipakkaukset saadaan kiertoon ja hyödynnettyä uusissa kuluttajatuotteissa. Tällaiset konkreettiset tuotteet kannustavat kierrättämään. Ratkaisevassa roolissa ovat kaupat ja kauppiaat, jotka ottavat valikoimiinsa kiertotaloustuotteita ja toiminnallaan edistävät välttämätöntä siirtymistä kiertotalouteen,” kertoo Ari-Pekka Pietilä, CMO, Amerplast.

 


Lisätietoa:

 

Ari-Pekka Pietilä
Myynti- ja tuotekehitysjohtaja, Amerplast
010 214 2284
ari-pekka.pietila@amerplast.com

 

Timo Jäske
Vastuullisuuspäällikkö, K-ryhmän päivittäistavarakauppa
050 529 2028
timo.jaske@kesko.fi

 

--

 

Amerplast
Ekologisten pakkausratkaisujen edelläkävijä Amerplast on perustettu vuonna 1952. Yritys on yksi Euroopan suurimmista flexopainajista ja pussien valmistajista tuottaen korkealuokkaisia joustomuovipakkauksia nopeasti liikkuville kuluttajamarkkinoille. AmerGreen-ohjelman avulla Amerplast uudistaa alaa ympäristön kannalta kestäväksi liiketoiminnaksi. Amerplast on kaupan kassien markkinajohtaja Suomessa ja yrityksen kassiratkaisut pohjautuvat kierrätysmateriaalien käyttöön kiertotalousmallin mukaisesti.

www.amerplast.com

 

K-ryhmä
K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia.

K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.
www.kesko.fi

 

Siirry osioon: