Kiertotalous konkretisoituu kaupan kassalla

 

(Tampereella 16.1.2018)  On kulunut vuosi siitä, kun ensimmäinen suomalainen kiertotalouskassi, ESSI Kiertokassi, tuotiin kauppoihin. K-ryhmän asiakkaat saivat ensimmäisinä käsiinsä merkittävässä määrin kuluttajilta erilliskerätystä muovipakkausjätteestä valmistetut Pirkka ESSI Kiertokassit.

 

ESSI Kiertokassit valmistetaan Amerplastin Tampereen tehtaalla ja niiden valmistuksessa on käytetty yli 90 % kierrätysmateriaalia, josta noin puolet on kotitalouksilta erilliskerättyä muovipakkausjätettä. Kiertokassit rohkaisevat tehostamaan muovin keräystä ja kierrätystä, jolloin käytetyt muovipakkaukset voidaan käyttää uudelleen kiertotalousmallin mukaisesti uusien tuotteiden valmistuksessa.

 

”ESSI Kiertokassi on erinomainen osoitus käytännön kiertotaloudesta sekä sen edellyttämästä  yhteistyöstä, joka kattaa teollisuuden ja kaupan toimijoiden lisäksi myös kaikki muovipakkauksiaan lajittelevat ja kierrättävät ja ESSI kasseissa ostoksensa kotiin kantavat suomalaiset”, sanoo Amerplastin toimitusjohtaja Børge Kvamme. ”ESSI on paras vaihtoehto kun tarkastellaan eri ostoskassien hiilijalanjälkeä, sekä veden, maan ja uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä", Kvamme totea. "ESSI Kiertokassin saama positiivinen vastaanotto rohkaisee meitä lisätessämme kierrätysmuovin ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä tuotannossamme sekä kehittäessämme uusia ympäristön kannalta kestävämpiä pakkausratkaisuja.”

 

Hyvät lopputuotteet eli käyttökohteet kierrätetylle materiaalille ovat edellytys sille että muovimateriaali saadaan kiertämään kiertotalousmallin mukaisesti. 

 

"Erityisesti ruokakaupoilla on tärkeä rooli kiertotaloustuotteiden menestyksessä markkinoilla. K-ryhmä haluaa olla aktiivisesti mukana edistämässä kiertotalousmalliin siirtymistä", kertoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.  "K-ryhmä pyrkii ottamaan ennakkoluulottomasti käyttöön uusia vastuullisia vaihtoehtoja jotka ovat myös asiakkaiden helposti omaksuttavissa. Pirkka ESSI Kiertokassi on hyvä esimerkki tällaisesta tuotteesta", sanoo Jäske.

 


Kiertotalous luo kestävää tulevaisuutta

 

Kiertotaloudessa materiaalit kiertävät mahdollisimman pitkään niin, että ne voidaan käyttää aina uudelleen. Materiaalien tehokas käyttö ja kierrättäminen on kestävän kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Käytetty muovipakkaus on arvokas raaka-aine, jonka hyödyntäminen uusien tuotteiden valmistuksessa vähentää neitseellisten raaka-aineiden tarvetta ja ympäristön kuormitusta. 

 

Amerplastin valmistamien ESSI Kiertokassien raaka-aine tulee Fortumin Kiertotalouskylästä Riihimäeltä. Sinne toimitetusta, muun muassa kuluttajilta erilliskerätystä muovipakkausjätteestä syntyy kierrätysmateriaalia prosessissa, jossa eri muovilaadut erotellaan toisistaan ja prosessoidaan laadukkaaksi uusioraaka-aineeksi. Suomessa saatetaan markkinoille noin 70 000 tonnia tuottajavastuun piirissä olevia muovisia kuluttajapakkauksia. Tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi Oy järjestää kotitalouksien muovipakkauksien erilliskeräyksen ja muovipakkauksia kerätään ympäri Suomea esimerkiksi Rinki-ekopisteissä. 

 

Lataa ESSI Kiertokassin tuote- ja tuotantokuvat >>

 

Lisätietoa:

Ari-Pekka Pietilä
Myynti- ja tuotekehitysjohtaja, Amerplast
010 214 2284
ari-pekka.pietila@amerplast.com

 

Timo Jäske
Vastuullisuuspäällikkö, K-ryhmän päivittäistavarakauppa
050 529 2028
timo.jaske@kesko.fi

 

--

Amerplast
Ekologisten pakkausratkaisujen edelläkävijä Amerplast on perustettu vuonna 1952. Yritys on yksi Euroopan suurimmista flexopainajista ja pussien valmistajista tuottaen korkealuokkaisia joustomuovipakkauksia nopeasti liikkuville kuluttajamarkkinoille. AmerGreen-ohjelman avulla Amerplast uudistaa alaa ympäristön kannalta kestäväksi liiketoiminnaksi. Amerplast on kaupan kassien markkinajohtaja Suomessa ja yrityksen kassiratkaisut pohjautuvat kierrätysmateriaalien käyttöön kiertotalousmallin mukaisesti.

www.amerplast.com

 

K-ryhmä
K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia.

K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

www.kesko.fi

Siirry osioon: