Lemmikkituoteketju Musti ja Mirri ottaa ESSI Kiertokassit valikoimiinsa ja on näin  vahvasti mukana suomalaisessa kiertotaloudessa tarjoten asiakkailleen ekologisen vaihtoehdon perinteisille kauppakasseille. ESSI - ensimmäinen suomalainen kiertotalouskassi on ympäristön ja Suomen kannalta paras kassivaihtoehto. ESSI on Suomessa valmistettu Avainlippu-tuote. 

 

ESSI Kiertokassien valmistuksessa käytetään kuluttajilta erilliskerättyjä muovipakkauksia kiertotalousmallin mukaisesti. Suomessa kuluttajapakkauksissa saatetaan markkinoille vuosittain 70 000 tonnia muovia. Tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi Oy järjestää kotitalouksien muovipakkauksien erilliskeräyksen. Muovipakkaukset voidaan palauttaa esimerkiksi Rinki-ekopisteisiin ja kierrättää näin uusien muovituotteiden kuten ESSI Kiertokassien raaka-aineeksi.

 

– Viime vuonna alkaneen kuluttajamuovipakkausten erilliskeräyksen myötä pystyimme kehittämään kotitalouksilta peräisin olevasta ja  Fortumin jalostamasta kierrätysmuovimateriaalista ESSI Kiertokassin. Tämä on konkreettinen esimerkki toimivasta kiertotaloudesta, kertoo Amerplastin myynti- ja tuotekehitysjohtaja Ari-Pekka Pietilä.

 

– On hienoa, että Musti ja Mirri Oy osallistuu suomalaiseen kiertotalouteen ottamalla ESSIn valikoimiinsa. Suomi on kestävän kehityksen edelläkävijä, mistä perinteisten muovikassien käytön vähentäminen on vahva esimerkki, Pietilä jatkaa.

 

 

Miksi ESSI on parempi valinta?

 

Optikassi-tutkimuksen mukaan kierrätysmateriaalista valmistetun (60 % kierrätysmuovia) kassin hiilijalanjälki on pienempi kuin muiden kauppakassien; muovi-, paperi-, kangaskassien tai biohajoavien muovikassien. ESSI Kiertokassin valmistamiseen käytetään yli 90 % kierrätysmuovia, josta puolet on peräisin kotitalouksilta erilliskerätyistä muovipakkauksista.

 

Kierrätysmuovin käyttö vähentää huomattavasti neitseellisten raaka-aineiden käyttöä ja kierrättämällä muovia voidaan myös vähentää merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjä. Ympäristön kannalta ESSI on siis erinomainen valinta kauppakassiksi. ESSI Kiertokassit saapuvat Musti ja Mirri myymälöihin loka-marraskuun vaihteessa ja korvaavat perinteiset muovikassit sitä mukaan, kun ne loppuvat myymälöistä.

 

– Päätimme korvata perinteisen muovikassin kiertokassilla ympäristösyistä. Meidän työntekijät ja useammat asiakkaat kokevat ympäristöteot tärkeänä, kertoo Mustin ja Mirrin maajohtaja Juhana Lamberg.

 

Lataa täältä ESSI Kiertokassi kuvamateriaalia >>

 

Lisätietoja antavat:

 

Amerplast
Ari-Pekka Pietilä
Myynti- ja tuotekehitysjohtaja
ari-pekka.pietila@amerplast.com
puh. 050 385 6587

 

Musti ja Mirri Oy
Juhana Lamberg
Maajohtaja
juhana.lamberg@mustijamirri.fi
puh. 050 555 5989

 

 

Amerplast

 

Ekologisten pakkausratkaisujen edelläkävijä Amerplast on perustettu vuonna 1952. Yksi Euroopan suurimmista flexopainajista ja pussien valmistajista tuottaa korkealuokkaisia joustomuovipakkauksia nopeasti liikkuville kuluttajamarkkinoille. AmerGreen-ohjelman avulla Amerplast uudistaa alaa ympäristön kannalta kestäväksi liiketoiminnaksi. Amerplast on kaupan kassien markkinajohtaja Suomessa ja yrityksen kassiratkaisut pohjautuvat kierrätysmateriaalien käyttöön kiertotalousmallin mukaisesti.www.amerplast.com

 

Musti ja Mirri

 

Musti ja Mirri on vuonna 1988 perustettu lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju. Liikkeitä on lähes 120 ympäri Suomen Helsingistä aina Rovaniemelle saakka. Musti ja Mirri on Suomen sekä samalla Pohjoismaiden suurin lemmikkieläintarvikeketju. Tuotteista pääosa on koirille ja kissoille, mutta myös jyrsijöille, kaneille, akvaariokaloille ja linnuille löytyvät omat tuotevalikoimansa. Lemmikkitarvikeketjuna Musteissa ja Mirreissä ei myydä lainkaan eläimiä, vaan ainoastaan ruokia ja tarvikkeita lemmikkien jokapäiväiseen hyvinvointiin. www.mustijamirri.fi

Siirry osioon: